19 Aralık 2010 Pazar


BİLİNÇ VE BİLİNÇALTI


Birçoğumuzun düşündüğünün aksine bir insanın dileklerine kavuşmasını sağlayan şey inandığı şey değildir. Bilinçaltımız zihnimizdeki düşünceye karşılık verdiğinde dileklerimiz gerçek olur.


Hayatımızın ilk günlerinden itibaren bize aşılanan düşünce, inanç ve eğilimler hala bizimle birlikte ve hayatımızı yönlendirip etkilemeye devam ediyor.


Zihnimizin nasıl çalıştığına bakarsak, onun aslında iki bölüme sahip olduğunu görürüz:

Bilinçli zihnimiz (Rasyonel), ve bilinçaltı zihnimiz. (İrrasyonel)


Bizim bilinçli zihnimizle düşünüp alışkanlık haline getirdiğimiz her şey bilinçaltı zihnimize yerleşir. Bilinçaltımız kendisine iletilenleri bir müddet sonra hiçbir muhakeme yapmadan, tartışmadan doğru olarak kabul eder ve düşüncelerimizin doğasına bağlı olarak yaratmaya başlar.


Onu iyi ya da kötü tohumları kabul eden bir toprak gibi düşünürsek, bilinçaltımıza ancak iyi tohumlar ektiğimizde verim alabiliriz.


Bilinçaltımıza hangi düşünceleri ve inançları kabul ettirirsek, bunları dışarıda olaylar, durumlar ve koşullar olarak yaşarız. İçeriye ne yazarsak dışarıda onu yaşarız.


Gün boyu olumsuz, yıkıcı ve kötü düşünürsek, bu düşünceler yıkıcı duygular ortaya çıkarır.

Şu anda kendinizle ilgili düşüncelerinizi ve duygularınızı varlığınızın her parçası size ifade eder. Kendinizi kötü hissettiğinizde düşüncelerinizi gözlemlerseniz olumsuz düşünceler içinde olduğunuzu farkedeceksiniz. İyi şeyler düşünürken kendinizi kötü hissetmeniz imkansızdır.


Canlılığınız, hayata bağlılığınız, maddi durumunuz, dostlarınız, arkadaşlarınız, ilişkiniz kendinizle ilgili düşüncelerinizi mükemmel şekilde yansıtır.


Öfke, korku, kıskançlık, nefret gibi duygular bilinçaltımıza işleyen zehirlerdir. Bilinçaltınıza hayat dolu, sevgi dolu düşünceler iletin ve oraya yerleşen olumsuz kalıpları silin. Düşünceleriniz yapıcı ve sevgi dolu olduğunda, doğru cevabı almanız kaçınılmazdır.


Başarısızlığın üstesinden gelmek için yapacağınız şey, bilinçaltınızın isteğinizi kabul etmesini sağlamaktır. Siz bunun gerçekliğini kabul ederseniz “Zihin Yasası” size karşılık verecektir.


Ne zaman bilinçaltınızı sizin için bir şey yapmaya zorlamak isterseniz sonuç başarısızlık olur. Bilinçaltınız zihinsel zorlamalarınıza tepki vermez.


İnancınızın ve bilinçli zihninizin kabul ettiklerine olumlu tepki verir. İsteklerinize ve dilekleriniz için yaptığınız olumlamalara yürekten inanın. Yaptığınız olumlamayı bir müddet sonra bilinçli zihninizle reddederek çürütmeyin.


Olumlama öyle olduğunu söylemektir. Yaptığınız olumlamalarda tek bir konuya odaklanın

İstekleriniz ve hedefleriniz konusunda net olun, bilinçaltınıza karışık mesajlar göndermeyin.

Bütün olumlama cümlelerinizi olmuş gibi hayal ederek “şimdiki zamanda” hazırlayın.

Uyumadan önce olumsuz düşüncelerden kaçının, olumlamalarınızı yaparak ve arzularınızın gerçekleştiğini tekrar tekrar hayal ederek uykuya dalın.


Psikologlar olumsuz düşünce ve davranışları değiştirmek için 28 günlük çalışma yapılması gerektiği konusunda birleşiyorlar. Aynı konu üzerinde en az 28 günlük bir çalışma yapmadan yeni bir konuya geçmeyin. Uykuya geçiş sırasında bilinçli zihnimiz büyük ölçüde geri çekilip, bilinçaltımız ortaya çıktığı için olumlarınızı ve imgelemelerinizi bu saatlerde yapın.


Unutmayın, siz uyurken bilinçaltınız uyumuyor ve çalışmaya devam ediyor. Bilinçaltınıza olumlu düşünceler gönderin, bırakın siz uyurken o çalışmaya devam etsin.


Sevgiyle kalın.

11 Aralık 2010 Cumartesi


BAŞ MELEK MİKAİL ENERJİSİ İLE ELLERLE ŞİFA ÇALIŞMASI


Melek Mikail enerjisine uyumlanmış arkadaşlarımızın uygulayabileceği bir şifa çalışmasıdır. Baş Melek Mikail Enerjisi, aynen Reiki şifa çalışmasında olduğu gibi, eller kullanılarak uygulanabilir. Ellerinizle dokunarak kendinize ya da başkasına Melek Mikail Enerjisi aktarabilirsiniz.


Kendimize uygulayacaksak; ellerimiz uygulama öncesi yıkanmış olmalıdır. (Dışarıda olduğumuz veya acil durumlar hariç) Uygulama sırasında sakin, sessiz bir ortamda olmak, uzanarak ya da oturarak (Bacaklar çapraz olmayacak şekilde) yapılmasını öneririm.


Uygulama sırasında üzerinizde metal takı, saat ve ayakkabılarınızın olmamasını tercih edin.


Çalışmayı başlatmak, uygulamak ve bitirmek için;


Ellerimiz Namaste pozisyonunda (İki el birleşik, parmaklar kapalı)


Melek Mikail Enerjisi’ni açıyorum” diyerek Melek Mikail Enerjisi’nin akışı başlatılır.


Melek Mikail Enerjisi, tüm beden katmanlarımda uygun şifa, onarım ve arındırmayı gerçekleştirsin” diye niyet ederek ellerle şifa uygulaması çalışmasına başlanır.


7 ana çakraya 2-3 dakika süreyle (Enerji akışını hissediyorsanız çakra doyana kadar)

Melek Mikail Enerjisi verilir.(Sırasıyla Taç Çakra, Üçüncü Göz Çakrası, Boğaz Çakrası, Kalp Çakrası, Mide Çakrası (Solar Pleksus) Göbekaltı (Sakral Çakra) ve Kök Çakra)


Uygulama bitince, eller Namaste pozisyonuna getirilerek, “Melek Mikail Enerjisi’ne teşekkür ederim” diyerek çalışma tamamlanır.


Başkasına ellerle şifa vermek için izin almak ve uygulama yapmadan önce kendimizi koruma kalkanına almamız gerekmektedir. (“Melek Mikail Enerjisi beni koruma kalkanına alsın”)


Kendimiz için ettiğimiz niyet, şifa verdiğimiz kişi için de tekrarlanır:


Melek Mikail Enerjisi, ..........’nin tüm beden katmanlarında uygun şifa, arındırma ve onarımı gerçekleştirsin.”


Eğer kendiniz için gün içinde 15-20 dakikalık zaman bulamazsanız, yalnızca ellerinizi bedeninizin bir bölgesine koyarak (Kalp Çakrası olabilir) “Melek Mikail Enerjisi tüm beden katmanlarıma aksın ve uygun şifa, arındırma ve onarımı sağlasın” diye yapabildiğiniz kadar, Melek Mikail Enerjisi’ni kendinize şifa için kullanabilirsiniz.


Çalışmanız bittikten sonra ellerinizi tekrar yıkamanızı öneririm.


Sevgiyle kalın.

5 Aralık 2010 Pazar


BAŞ MELEK MİKAİL


Baş Melek Mikail (Mikha’el) Tanrı’nın kendisinden yarattığı ilk varlık, ilk melektir. Tanrı’nın dört baş meleğinden biridir. Kendisinden sonra Evren’in ve diğer tüm varlıkların yaratılışında Tanrı’nın yanında yer almıştır.


Baş Melek Mikail, Evren’in düzeninden ve koruyuculuğundan sorumlu, olumsuz enerjiyle savaşan ve olumsuz enerjiyi arındıran Baş Melektir. Semavi ordunun komutanı, Baş Meleklerin lideridir.


Mikha’el “Tanrı Kimdir” anlamına gelir. Melek Mikail bütün dinlerde tanınır ve kabul edilir. Hristiyanlıkta Kutsal Ruh ile (Ruhulkudüs) eşit tutulur. Tüm melekler gibi dişil yada eril değildir, görünmek istediği şekilde görünebilir.


Enerjisi altın sarısı, mor ve mavi renklerde algılanır.


Baş Melek Mikail’in enerjisi arıtan, nötrleyen ve olumsuz enerjiyi temizleyen çok güçlü bir enerjidir.


Bazı inanışlara göre Baş Melek Mikail, dünyada bedenli olarak görev almış tek Baş Melektir.


Yardıma çağrılan her an yardıma sevgiyle gelir, koruma istenilen her an korur ve yardım eder.


Dünya projesinin kuruluş ve diğer çeşitli evrelerinde olduğu gibi Uyumlu Evre’ye geçiş döneminde de dünyadan ve insanlığa yardımdan sorumlu Baş Melektir.


BAŞ MELEK MİKAİL ENERJİSİ


Baş Melek Mikail Enerjisinin kaynağı, Tanrı’nın kendisidir. Baş Melek Mikail’in enerjisi sevgi ve ışık enerjisidir. Baş Melek Mikail Enerjisi ile uyumlaması ile aktarılan frekans, Baş Melek Mikail’in “şifa ve arındırma” frekansıdır ve çok güçlüdür.


Baş Melek Mikail Enerjisi demek, Baş Melek Mikail’in izniyle, onun frekansından kaynağa bağlanmak, “şifa ve arındırma” enerjisini sonsuz Kaynaktan çekmektir.


Baş Melek Mikail Enerjisi, Dünya’nın Altın Çağ’a (Uyumlu Evre) geçiş döneminde büyük önem taşımaktadır.


Dünya Enerjisinin yükseldiği, insanların bilincinin, farkındalığının yükseldiği ve insanın Tanrısal Varlığına sahip çıktığı bu dönemde “niyet etmenin” önemini ve gücünü biliyoruz.


Baş Melek Mikail Enerjisiyle niyet ya da dua ederken tek yapmamız gereken, samimi olmak ve bütün dualarımızı kalp çakramızla yani sevgiyle yapmaktır.


Melek Mikail Enerjisine bir kez uyumlanmak yeterlidir. Uyumlanmadan sonra enerji akışını başlatmak için iki elimizi kalp çakramız hizasında avuç içlerimiz birbirine yapışık şekilde bir araya getirin ve “Tanrım Melek Mikail enerjisini açmak için senden ve Melek Mikail’den izin istiyorum. Melek Mikail Enerjisi sevgiyle açılsın ve ellerimden akmaya başlasın.”


Enerji akışını hissetmek için kısa bir süre bekleyip ve akışı hissettikten sonra dua ve niyetlerinizi söyleyebilirsiniz.


Eğer başka birine Melek Mikail Enerjisi göndereceksiniz aynı şekilde enerjiyi açarak, o kişiye göndermek için Tanrı’dan ve Melek Mikail’den izin isteyin. Avuç içlerinizde ya da parmaklarınızda akışı hissettikten sonra dua ve niyetinizi gönderin.


Melek Mikail Enerjisi ile ilgili çalışmanızı tamamladıktan sonra Tanrı’ya ve Melek Mikail’e teşekkür ederek kapatın.


Melek Mikail Enerjisi’ni başkasına göndermek için:


“Melek Mikail’in Enerjisi .......’ye aksın. (huzur, mutluluk için) Melek Mikail’e teşekkür ederim.” (Gönderilecek kişinin izninin alınması önemlidir. Ya da Yüksekbenliğinin izniyle gönderilebilir.)


Melek Mikail Enerjisi ile kendinize şifa vermek için:


“Melek Mikail bana aksın ve uygun şifa, onarım ve arındırmayı gerçekleştirsin. Bütünün hayrına olacak şekilde.”


Melek Mikail Enerjisi ile niyet etmek için:


“Ben Tanrı’ya dua ediyorum. Ben ........’ye niyet ediyorum. Tanrı’dan bunun için yardım istiyorum ve Tanrı’ya teşekkür ediyorum. Melek Mikail’in enerjisi bu niyetime aksın ve niyetimin gerçekleşmesine yardım etsin. Melek Mikail’e teşekkür ederim.”


Örnek:

“Ben uygun bir eve sahip olmaya niyet ediyorum.”

“ Ben uygun bir işe sahip olmaya niyet ediyorum.”


Niyeti başkasının adına yapamazsınız. O kişi isterse, yol göstermenizle kendi niyet edebilir ve siz onun niyetine Melek Mikail Enerjisi gönderebilirsiniz. Ya da başka bir kişi için Tanrı’ya dua edebilir, yardım isteyebilirsiniz. (Bütünün hayrına olacak şekilde.)


Melek Mikail Enerjisi ile arınmak için:


“Ben Tanrı’ya dua ediyorum. Ben ........ endişemi/korkumu sevgiye dönüştürmeye niyet ediyorum. ....... endişem/korkum sevgiye dönüşüyor. Bu niyetim için Tanrı’dan yardım istiyorum ve Tanrı’ya teşekkür ediyorum. Melek Mikail’in Enerjisi, sevgiyle bu niyetime aksın ve gerçekleşmesine yardımcı olsun.”


Arınma Niyeti Örnekleri:


Değersizlik duygusu

Başarısızlık korkusu

Kıskançlık duygusu

Para ile ilgili olumsuz duygular

Kendine öfke

Karşı cinsle ile ilgili olumsuz duygular

Yalnızlık korkusu

Ölüm korkusu

Bağımlılık duygusu...


Melek Mikail Enerjisiyle korunma duası:


“Yaratıcı Kaynak Tanrı’ya dua ediyorum. Senin evrensel amacına uymayan, senin sevgini taşımayan hiçbir enerjinin üzerimde etki sağlamasını ve bana yaklaşmasını istemiyorum. Bunun için ayırt etme yeteneğini diliyor ve korunmaya niyet ediyorum.”


Melek Mikail Enerjisi’nin gün içinde kullanımı:


Melek Mikail Enerjisi’nin günlük yaşamımızda her an yardım istemek için kullanabiliriz. Reiki gibi enerjiyi açarak ve niyet ederek kullanabiliriz. Günlük yaşamınızda kullanabileceğiniz değişik niyet örneklerini aşağıda bulabilirsiniz:


“Melek Mikail Enerjisi eşimle aramıza aksın ve aramızdaki sorunları sevgiye dönüştürsün.”

“Melek Mikail Enerjisi bu toplantıma aksın ve iyi bir toplantı geçirmeme yardımcı olsun, bütünün hayrına olacak şekilde.”

“Melek Mikail Enerjisi bana aksın ve bu sıkıntıdan kurtulmama yardım etsin.”

“Melek Mikail Enerjisi arkadaşımla bana aksın ve aramızdaki sorunları sevgiyle dönüştürsün.”


Melek Mikail Enerjisi ile bağışlaması çalışması:


Dünyanın yükseliş döneminde tüm deneyimleri deneyim olarak görmek ve değerlendirmek, ve onları sevgiyle geride bırakmak ve yoluna devam etmek için bağışlayamadığımız, izi kalan her olayı ve herkesi bağışlamak kişisel gelişimimiz için büyük önem taşımaktadır. Aşağıdaki niyetler bağışlama çalışması için önerilir.


Baş Melek Mikail Enerjisi ile Bağışlama Niyetleri:


“Ben Tanrı’ya dua ediyorum. Bugüne kadarki yaşantımda bağışlayamadığım ve bende iz bırakan her olayı, herkesi ve kendimi bağışlamaya niyet ediyorum. Her olayı, herkesi ve kendimi bağışlıyorum. Bu niyetim için Tanrı’dan yardım istiyorum ve Tanrı’ya teşekkür ediyorum. Melek Mikail Enerjisi bu niyetime aksın ve niyetimin gerçekleşmesine yardımcı olsun. Melek Mikail’e teşekkür ederim.”


“Ben Tanrı’ya dua ediyorum. ..........’yi (kişinin adı söylenerek.) bağışlamaya niyet ediyorum.

.........’yi bağışlıyorum. Bu niyetim için Tanrı’dan yardım istiyorum ve Tanrı’ya teşekkür ediyorum. Melek Mikail Enerjisi bu niyetime aksın ve gerçekleşmesine yardımcı olsun. Melek Mikail’e teşekkür ederim.”


Melek Mikail Enerjisi ile mekanı uyumlamak için:


“...........( evim, ofisim, okulum) Melek Mikail’in enerjisine sevgiyle uyumlansın ve en güzel enerjiyle daima arındırılsın.”


(Mekan uyumlaması için bir kez söylemek yeterlidir. Arındırmak için arada tekrarlanabilir. Başkasının mekanını ancak ondan izin alarak uyumlayabilir ve arındırabilirsiniz.)


Melek Mikail ile mekan arındırmak için:


Melek Mikail Enerjisi..........(bu mekana, eve, arabaya, ofise, odaya) aksın ve buradaki olumsuz enerjiyi sevgiye dönüştürsün.


Sevgiyle kalın.