18 Eylül 2010 Cumartesi


REİKİ NEDİR?


Japonca bir sözcük olan Reiki “evrensel yaşam enerjisi” anlamına gelir. Reiki bir güç, bir enerjidir.


Evrensel yaşam enerjisi her zaman ve her yerde mevcuttur. O, hem içimizde bulunur, hem de dışımızda çevremizi kuşatır. Yaşamak için gereken fonksiyonları sağlamak amacıyla bedenimiz, çevresinden sürekli olarak yaşam enerjisi alır.


Kendimizi güçlü veya güçsüz ya da uyumlu veya uyumsuz hissetmemiz ne kadar enerji aldığımıza ve bu enerjinin bedenimizde ne kadar serbest dolaştığına bağlıdır.


“El koymak” bir tekniktir. Bu teknikle Reiki’yi yönlendirerek aktarabiliyoruz. Bu teknikle Reiki’yi yönlendirerek tasavvur dahi edemediğimiz bu güce “kanal oluyoruz”.


Reiki bir yönüyle evrensel yaşam enerjisi diğer yönüyle de bu evrensel yaşam enerjisini yönlendirme (kanalize etme) yetisidir.


Enerjileri ellerinden akıtma yeteneği, henüz Reiki’nin hiçbir aşamasına uyumlanmamış olan insanlarda da vardır. Bu bize, el koymayla iyileştirme metodunun doğallığını gösteriyor.


Reiki’yi veren kişi, aurasındaki belli kanallar üzerinden Reiki’yi güçlü olarak alıyor, Reiki onu verenin ellerine akıyor ve oradan da ya veren kişinin kendisine ya da alıcıya aktarılıyor.


Reiki’yi uygulamak demek “içimizde bulunan ve bizi saran yaşam enerjisine kanal görevi yapmak” demektir.


İşte varlığımızda bulunan bu kanal, çoğumuzda tıkalı bulunuyor. Dolayısıyla yaşam enerjisinin akışı mevcut enerjetik blokajlardan ötürü zorlaşıyor.


Bir Reiki seminerinde, daha fazla Reiki enerjisi akabilsin diye enerji kanallarının açılmasına ve temizlenmesine “Uyumlama” (İnisiyasyon) denir.


İnsan bir kez doğru olarak Reiki’ye uyumlandığında artık Reiki gücü onda kaybolmadan bir ömür boyu akacaktır.


Enerji kanalların temizlenmesi, bilinci ve kişisel gelişimi daha yüksek bir düzeye geçirir.


Ne zaman bütün enerjilerimiz uyumlu ve dengeli bir hale gelirse kendimizi sağlıklı ve mutlu hissederiz. Enerji sistemimizde bir dengesizlik oluşunca, kendimizi güçsüz, hasta ve keyifsiz hisseder, hatta depresyonun eşiğinde buluruz.


Reiki varoluşun tüm düzeylerinde etkili olur, yani fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal düzeyleri etkiler.


Reiki iyileşme sürecine eşlik eden bir yoldur. Reiki ruhsal gerçekleşmenin yoludur.


Bunu her birimiz, içimizin derinliklerinde özlemle arzularız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder