13 Eylül 2010 Pazartesi

REİKİ ENERJİSİNİN ÖZELLİKLERİ ve MEDİTASYON ÇALIŞMASI

REİKİ ENERJİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Reiki’ye uyumlanan bir kişi, artık kendisine ve başkalarına reiki verebilir. Reiki enerjisi ne kadar kullanılırsa kullanılsın daima aynı özellikte ve değişmeyen bir kalitede olur.

Reiki enerjisi verici üzerinden alıcının enerji sistemine akar. Aura ile beden enerji sistemine aittirler. Auradaki blokajlar ve bozulmalar sık aralıklarla ve sürekli olurlarsa bir süre sonra fiziksel bedendeki semptomlarla kendini belli ederler.

Geçmişteki acıların ve travmaların meydana getirdikleri enerji blokajlarını Reiki ile çözebiliriz.

Reiki ‘nin çok fazla alınması söz konusu değildir, o bireysel ölçüye göre “yeterince alınır” ve sadece genel yapının iyileşmesini destekler. Reiki daima pozitif etkili bir enerjidir ve asla bir başkasına zarar vermek için kullanılmaz.

Reiki, bir problemin, bir şikayetin ya da bir rahatsızlığın semptomlarını ortadan kaldırmakla kalmaz, asıl sebeplerini de giderir. Sadece semptomlarla mücadele ederek varolan sorunu ortadan kaldıramayız. Bu nedenle Reiki işe önce sebebi etkilemekle başlar ve böylece sürekli bir iyileşmeyi hedefler.

Örneğin; içimizde halen çocukluk dönemine ait bir travma varsa ki bu kendisini aurada bir “enerji blokajı” olarak kendini gösterecektir. Reiki ile bastırdığımız bu travmanın tekrar farkına varırız. Bu travmaya neden olan olayı tekrar hatırlarız..Bizi travmaya sokan koşulları ve bağlantıyı bulup, onu tamamen hayatımızdan siler ve onun bizde yarattığı yükten kurtuluruz.

Reiki bizim ruhsal, zihinsel, fiziksel ve duygusal hallerimizin hepsini etkiler.
Bireysel gelişimimizdeki dönemleri “Reiki”yle tanışmadan önce ve “Reiki”yle tanıştıktan sonra diye ikiye ayırabiliriz. Reiki “bilgelikle” akar. Ona nerede ihtiyaç duyuluyorsa oraya akar. Bu nedenle el koyarken bireysel sezgilerle hareket etmek önem kazanır.

Auramızda enerji blokajları olarak bastırılmış ve bilinçli zihnimizin hatırlayamadığı geçmişteki olaylar, Reiki ile çözülmeye başlar. Enerji blokajları günlük hayatta yaşam kalitemizi düşüren endişe, korku, güvensizlik, değersizlik gibi duygularla dışa vurulurlar.

Blokajlar genellikle çözemediğimiz travmatik olaylar ve çatışmalar nedeniyle oluşurlar.
Travmalar ve çatışmalar genellikle bilinçaltımızın bir parçası haline gelir ve çok acı verici olduklarından bilinçli olarak onları hayatımıza sokmak istemeyiz.
Onları bilinçaltımıza iterek sarfettiğimiz enerji aslında bizden eksilen yaşam enerjisidir.
Travmalar bize çok fazla enerji tükettirirler. Ne zaman yaşadığımız tavmaya sebep olan benzer bir olay hayatımıza girse o travmanın enerjisi artar.
Dolayısıyla bir travmayı ne kadar uzun süre baskılayıp, bilinçaltına itersek onun gücünü de o oranda büyütmüş oluruz. Bu durum öyle bir hale gelir ki, olayın yükünü duygusal açıdan kaldıramayacak hale geliriz.

İşte durum bu noktaya gelmeden enerji blokajlarımızı Reiki ile çözebilmemiz mümkün.
Blokajlar çözülürken ilgili enerjilerle tekrar yüzleşip iyileşmeyi başlatabiliriz.



*İSTEKLER VE HEDEFLER

Reiki 1 seviyesinde olan arkadaşlarımızın yapabileceği bir çalışma öneriyorum size.

Hepimizin yaşamda çeşitli hedef ve istekleri var. Bu hedefler bizi hayata bağlıyor.
İsteklerinize ve hedeflerinize gereken özeni gösterin. Dilekleriniz sizi yansıtır, yaşama bağlar ve şimdiye kadarki gelişim seviyenizi ifade eder.

Şu anda arzuladığınız şey her ne ise, o en doğru olanıdır. Arzularınız, hedefleriniz sizi gelişiminiz için gerekli durum ve olaylarla temasa geçirir.

Bazen bir isteğin gerçekleşmesi için gerekli olan tek şey, yeterince güç sarfedilmesi olabilir.

Belirli bir şeye ısrarla istek duyuyorsanız, bu tekniği kullanın. “Burada tek dikkat etmeniz gereken nokta var, o da isteklerinizin başkalarına zarar vermemesi.

MEDİTASYON,

*Açılış ritüeli ile niyetlenip Reiki çalışmasına başlayın.

*Ellerinizi, avuçlarınız birbirlerine bakar bir şekilde, Boğaz Çakranızın önünde, birbirlerinden yaklaşık 15-20 cm uzaklıkta tutun.

*Ellerinizde Reiki enerjisinden oluşan bir “GÜÇ TOPU” bulunduğunu hayal edin ve onu hissedin.

*Alın Çakranızda, iki kaşınızın ortasında bulunan ruhsal gözünüzün önünde isteğinizi hayal edin ve sanki bu resim gerçekmiş gibi huzur duyun.

*Şimdi hayal ettiğiniz bu görüntüyü elinizdeki güç topunun içine yerleştirin. Bu resmin parladığını büyüdüğünü görün.ve hissedin.

*Şimdi bu güç topunu ellerinizle yüzünüzün önüne getirin ve 3 kez derin nefes alıp verin.
Nefesinizi yavaşça verirken güç topunu soluyarak içinize çekin.

*İsteğinizle birleşen Reiki gücünün hiçbir şüpheye yer vermeden bedeninizde aktığını hissedin. Bütün hücreleriniz bu güçle ve isteğinizle doluyor. Bunu hissedin...

*Şimdi isteğinizin resmini tekrar ruhsal gözünüzün önünde canlandırın. Şu anda içinizde akan güç auranızın en ince alanlarına kadar ulaşıyor. Tamamen isteğinizle dolarak bedeninizde akan bu güç, kanınızdan, önce eterik bedeninize, oradan duygusal bedeninize, sonra zihinsel bedeninize geçiyor, oradan da daha yüksek düzeylere, çok üst boyutlara ulaşıyor.

*Artık gerçekleşen isteğinizi yaşam alanınıza çekmek için, bu güçlü enerji evrene yayılıyor. Bunu hayal edin. İyilik ve huzur içindesiniz.

*Kapanış ritüeli ile niyetlenip Reiki’yi bitirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder