14 Temmuz 2010 Çarşamba

KUANTUM DÜŞÜNCE VE ŞÜKRAN DUYGUSU

KUANTUM DÜŞÜNCE VE ŞÜKRAN DUYGUSU


Hayatımızda her zaman varolan bir şeyi kaybettiğimizde onun değerini anlarız. Şükran duygusu, sahip olduklarımızın değerini onlara sahipken bilmektir.


Sürekli memnuniyetsizlik ve tatminsizlikle yaşamak hayatın gidişatından ve sahip olamadığımız şeylerden yakınarak yaşamak ve evrene negatif enerji yaymak bu duyguları gerçeğe dönüştürür.


Odaklandığınız şey hayatınıza yayılır.


Eğer dikkatimizi sürekli bizde olmayan şeylere verirsek hayatımızdaki eksiklikler giderek artacaktır. Bu Evren'in değişmez yasasıdır.


Bizde eksik olan şeylere odaklanmak çözüm yerine sorunu düşünmek demektir. Sorunlara ya da eksiklere odaklandıkça bunlar katlanarak bize geri dönecektir.


Yaşadığımız bize acı veren bir durum ya da deneyim içindeki ders alınmadan tamamlanamaz.

İçindeki dersi anlamadığımızda benzer durumları tekrar tekrar hayatımıza çeker ve

talihsizliklerin yakamızı bir türlü bırakmadığından yakınırız.


Yaşadığımız her deneyimin içinde o anda durum ne kadar kötü görünürse görünsün mutlaka bir armağan vardır. Gelecekteki oluşumlar bizim için şimdiden hazırlanmıştır. Biz önyargılarımız ve negatif düşüncelerimizle bu süreci uzatırız.


Aşılması imkansız gibi görünen en zor durumlarda bile hayata güvenelim ve sahip olduklarımızın değerini onlara sahipken bilelim ve minnet duyalım.


Bu süreci kolaylaştırmak için size bir değer bilme ya da şükran günlüğü tutmanızı öneririm.


Küçük bir deftere sahip olduğunuz için şükrettiğiniz ve minnet duyduğunuz her şeyi en büyüğünden en küçüğüne kadar maddeler halinde yazın.


Evinizden, işinizden, arabanızdan başlayıp sizi seven her koşulda yanınızda olan aileniz, dostlarınız, arkadaşlarınız, sevgiliniz, eşiniz, ruh ve beden sağlığınız yakınlarınızın sağlığı, sağlıkla ve keyifle yediğiniz yemekler, yatağınızda uyuduğunuz güzel bir uyku, çok sevdiğiniz bir arkadaşınızla yaptığınız keyifli bir sohbet...


Ne kadar çok şeye sahip olduğunuzu görünce şaşıracaksınız.


Güzel, iç açıcı ya da bizi çok mutlu eden bir olayı o an için minnettarlıkla karşılarız ama günlük hayatın sorunları içinde kısa sürede onu unutur gene olumsuz olana odaklanmaya devam ederiz.


Olaylar sizi zorlamaya başladığınızda, desteğe ihtiyaç duyduğunuzda defterinize başvurun.

Ve sahip olduğunuz harika şeylere göz atıp bunlar için şükran duyun.

Her gün değerini farkına vardığınız şeyleri listenize ekleyin.

Bu süreç güven enerjinizi arttırır. Hayatın güzelliklerini hak ettiğinize ve bunlara layık olduğunuza inanırsanız olumlu olan her şeyi kendinize çekersiniz.


Yaşadığınız anlarda mutluluğu ve şükran duymayı seçmek, gelecekte daha fazla mutlu olmanızı sağlayacak şeyleri kendinize çekmeniz anlamına gelir.


Size gece yatarken yapacağınız küçük bir olumlama örneği;

  • Hayatıma ve kendime değer veriyor ve sahip olduklarım için şükran duyuyorum.
  • Hayatımın değerini bildikçe değerini bileceğim daha çok şeyi kendime çekiyorum.
  • Aldığım her nefesin değerini biliyor ve HAYATA şükran duyuyorum.


Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder