10 Temmuz 2010 Cumartesi

ASLINDA YEDİ BEDENİMİZ VAR...

ASLINDA YEDİ BEDENİMİZ VAR...


Fiziksel bedenimizin içinde ve üzerinde gözümüzle göremediğimiz, modern fiziğin daha yeni yeni ölçebildiği frekanslarda varlığını sürdüren bir enerji bedeni (aura) vardır.


Enerjetik bedenimiz, sonsuz katmanlardan oluşan bir yelpazeye sahiptir ve metrelerce uzağa gidebilir.


Enerjetik bedenimizin son derece alıcı olduğu giriş ve çıkış kapılarına da “Çakra” diyoruz.


Aslında enerji bedenimiz (Aura) Ruh diye anlaşılan bir kavramı da içinde barındırdığı için bizim fiziksel olarak algılayamadığımız şeyleri yaşayabilmektedir.


Ruh ve aurayı bizim beş duyumuzla algılayamadığımız fiziksel gerçeklikler sınırlayamaz.


Enerji bedenimiz, fiziksel sınırlarımızın ötesindeki frekanslarda da var olabildiği için Ruh rahatlıkla her zaman, her yerde var olabilir.


Yani kısaca Ruh beden hayattayken de ölüm ve yaşamın ötesinde ne olduğunu algılamaktadır.


Astral yapanlar “Ruhun Ölümsüzlüğü” gerçeğini kavramışlardır.


Bu gerçekten yola çıkarsak Ruh beden yaşarken varolduğu gibi beden yaşamazken de varlığını sürdürecektir. Böylece Ruh doğumdan önce de, ölümden sonra da vardır.


Ruhun bir enerji olduğu ve asla yok olmayacağı ancak boyut değiştireceği gerçeğini yani ölümsüzlüğünü kabul edince onun daha önce de bedenlenmiş olabileceği olasılığı ortaya çıkıyor ki; buna “Reankarnasyon” diyoruz. Bir sonraki yazımda size Karma ve Reankarnasyon’dan bahsedeceğim.


Konuyu fazla dağıtmadan enerji bedenimizin katmanlarına geçelim. Enerji bedenimiz kabaca 7 katmanla sınırlandırılmıştır. Bunların ilk 3’ü fiziksel yaşamımızla doğrudan ilgili, sonraki bölümler ise yaşam ötesi boyutlar ile ilgilidir.


1. Eterik Beden:


Fiziksel Beden’e en yakın titreşimde olan bedendir ve hissetmesi en kolay olandır. Reiki 2 seviyesinde olanlar rahatlıkla hissederler. Eterik Beden bir anlamda bedenimizin koruyucu ağı olduğu için onun zarar görmesi fiziksel olarak hastalanmamıza yol açar. Fiziksel bedende olan bir ya da ameliyat izi Eterik Beden’de yırtılmaya yol açar.


2. Duygusal Beden:


Eterik Beden’den sonra gelen duygusal katmanın akışkan bir enerjisi vardır. Negatif savunma kalıplarımızın ve farkına varmadan verdiğimiz tepkilerin kaynağı bu katmandır.


3. Mental Beden:


Burası düşüncelerimizin zeminidir. Mental katman insanlarda genellikle duygusal katmanla karışarak yaşar. Bu nedenden çoğunlukla düşüncelerimizi duygularımızdan ayırt etmekte zorlanırız. Özellikle ani kararlar almamızı gerektiren konularda duygularımız, düşüncelerimizin önüne geçer, yani önce duygusal tepki veririz. İdeal olarak duygulardan bağımsız olarak sağlıklı, tarafsız kararlar alabilmeliyiz. Fakat anı bankamızda biriken duygusal deneyimler bunu genelde zorlaştırır.


4. Astral Beden:


Kalp Çakramızın yönettiği Astral Beden fiziksel bedenimiz ile ruhsal boyut arasındaki geçiş aşamasıdır. Kendisinden öteye gidemeyen, deneyim paylaşamayan insanlar, Astral Beden’i kullanamıyor demektir ya da başka bir deyişle astral katman rehberlik aldığımız düzey olduğu için bu bedenin etkisi azaldıkça yolumuzu bulmakta zorlanırız.


5. Eterik Şablon:


Enerjisi Tanrı’nın İradesi ve O’nun konuları ile yakından ilgili olan 5. Beden, bizim yeryüzü gerçeklerimizin oluşum planıdır. Eterik Şablon, bizim irademiz ile Tanrı’nın iradesi bağdaştığı sürece uyumlu işler.


6. Göksel (Kozmik) Beden:


Burası Meditasyonla ulaşılan bedensiz yaşamdır. Sözcüklerle anlatılması çok zordur.

Buradan bakıldığında fiziksel yaşam son derece anlamsız ve kopuk görünür. Dünyada mucize olarak adlandırılan olaylar Göksel Beden yoluyla gerçekleşen olaylardır.


7. Karmik Beden:


Karmik Beden Reankarnasyon’la ilgilidir; diğer yaşamlarımızın oluşumları bulunur. Diğer yaşamlarımızı bilmemizin yararı; çözemediğimiz bazı sorunlarımızın nedenlerinin geçmiş yaşamlarımızdan gelip gelmediğini öğrenebilmektir.


Sevgiyle kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder